Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Усі проблеми Львова можна вирішити за рахунок створення муніципального банку — вважають члени ЛМО ВО „Свобода”

ВО „Свобода” збирається створювати у Львові муніципальний банк — про це 16 лютого під час прес-конференції повідомив голова міської організації партії Василь Павлюк. За його словами, створення такого банку — це єдиний спосіб забезпечити достатнє фінансування соціальних програм міста, який, крім цього, дасть змогу контролювати цільове використання бюджетних коштів. Як підрахувала ВО „Свобода”, щорічний оборот муніципального банку міг би становити від 1,5 до 4 млрд грн.
„У світі нема жодного міста, який міг би забезпечити фінансування своїх програм бюджетними коштами, тому муніципальні банки є дуже ефективним механізмом залучення грошей під міські програми”, — зазначив директор ТзОВ „Троян”, 5-й номер у списку ВО „Свобода” до ЛМР Яримор Самагальський.
Як підрахували фахівці ВО „Свобода”, близько 20 млн доларів особистих заощаджень мешканців Львова сьогодні пролежують у сховках, бо у банки вкладати свої гроші львів’яни здебільшого бояться. Крім цього, приблизно 18-20 млн євро щомісяця пересилають своїм родичам заробітчани. Заохочувати ж вкладати ці кошти в муніципальний банк, на думку членів „Свободи”, можна за рахунок державних програм, наприклад, соціального будівництва.
„Всім відомо, наскільки гострою сьогодні для Львова є проблема житла, а все лише тому, що влада не хоче вирішувати цю проблему. За допомогою ж муніципального банку можна було б залучати кошти під будівництво доступного, що дуже важливо, помешкання, а рахунок власних вкладів населення. Ризик тут є мінімальний, адже банк контролювався б місцевою владою, що дозволило б уникнути будь-яких махінацій, а влада Львова натомість була б підзвітна банку у питання, що стосуються цільового використання грошей”, — зазначив Яримор Самагальський. 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ