Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Усі регіони України долучилися до проекту Марини Порошенко по впровадженню реформи інклюзивної освіти

9 листопада дружина Президента України Марина Порошенко відвідала Івано-Франківську область із робочим візитом. Перша леді привітала школярів області з Днем української писемності та мови.

«Наша рідна українська мова є символом України як незалежної держави. Ми пам’ятаємо, що створення самостійної країни починалося саме з боротьби за мову, бо українською промовляє дух нашої Свободи. І тому українська мова має бути рідною  для кожного, хто вважає себе українцем», - зазначила Перша леді.

У ході візиту Марина Порошенко та голова Івано-Франківської ОДА Олег Гончарук підписали Меморандум про долучення області до всеукраїнського проекту Фонду Порошенка «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації». На сьогодні вже всі регіони України  впроваджують інклюзивну реформу й реалізують цей проект.

За словами дружини Президента, «наразі в Івано-Франківській області функціонує 234  інклюзивні школи, у яких навчається 398 дітей з особливими освітніми потребами. І хочу зауважити, що це аж на 205 дітей більше, ніж у минулому навчальному році. Але є ще над чим працювати, адже наразі інклюзивною освітою охоплено лише 6 % дітей з особливими освітніми потребами».

Також дуже важливо, що інклюзивна освіта в Івано-Франківській області розвивається на всіх рівнях – дошкільному, шкільному, професійному і позашкільному. Зокрема, в області працює 44 інклюзивних дитячих садочка, в яких навчається 57 «особливих» дітей.

Однією з важливих умов для розвитку інклюзивної освіти є наявність у закладі освіти Медіатеки та Ресурсної кімнати. Із метою створення доступних та якісних умов для навчання дітей з особливими освітніми потребами Марина Порошенко передала Олегу Гончаруку  типові проекти Медіатеки та Ресурсної кімнати, які розроблені у співпраці Фонду Порошенка та Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ.

Під час візиту Перша леді ознайомилася з навчальним процесом в інклюзивних класах Івано-Франківської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №1, яка є однією з найбільших у місті.

Також дружина Президента відвідала  фестиваль етномоди «Край.КА Дизайн», який проходить за підтримки Українського культурного фонду.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ