Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Усі реєструються, спільно йдуть на вибори, але всі працюють лише на одне прізвище, - Канівець

Першим рішучим кроком до згуртування Євромайдану має стати публічне визначення нового лідера нової країни – того, хто переможе на виборах президента. Про це у статті на«Gazeta.ua»написав Олег Канівець.

«Питання єдиного кандидата уже в першому турі – це питання навіть не сьогоднішнього, а ще вчорашнього дня. Водночас його не можна вирішити за допомогою ультиматумів. Мовою ультиматумів не личить спілкуватись партнерам, які об'єдналися заради великої місії Євромайдану, у якій єдиний кандидат – усього лиш одна із перемог», – переконаний Олег Канівець.

При цьому парламентар категорично відкидає оголошену зі сцени Євромайдану стратегію походу на президентські вибори «кількома колонами». Тобто висунення єдиного кандидата від Євромайдану в другому турі. «Кандидат із конкретним прізвищем потрібен уже в першому турі. Це не означає, що інші лідери будуть поза виборчим процесом. Це означає, що усі реєструються, спільно йдуть на вибори, але всі працюють на одне прізвище».

Канівець пропонує такий план дій:

1.Оголосити на черговому віче, що серед опозиційних лідерів (не лише «опозиційної трійки»), є єдиний кандидат на президентські вибори у 2015 році уже в першому турі. Назвати його прізвище. Поставити крапку на цих розмовах.

2.Об'єднатися на усіх рівнях, створити єдиний штаб, і усім працювати виключно на єдиного кандидата, агітувати за нього, забезпечувати його багатомільйонну перевагу над Януковичем.

3.З метою мінімізації ризиків, що якогось із кандидатів не допустять до виборів (отруять, знімуть з реєстрації, ув'язнять), висуватися потрібно усім опозиційним кандидатам, кожен з яких зобов'язаний дати публічну гарантію Майдану, що він за 2 тижні до виборів зніме свою кандидатуру на користь єдиного.

4.З цією метою кандидати мають перед Євромайданом підписати публічну угоду про взяті на себе зобов'язання, що під час виборчої компанії вони не будуть взаємопоборювати один одного та рішеннями своїх з'їздів гарантують зняти своїх кандидатів на користь сильнішого.

5.Створити пул соціологічних компаній міжнародного рівня, які постійно проводитимуть соціологічні дослідження рейтинговості кандидатів. Результати цього дослідження мають бути обов'язковими для виконання.

6.Навіть якщо єдиного кандидата, оголошеного зі сцени Євромайдану, під будь-яким приводом влада зніме з президентських перегонів, єдиним стає той, хто за результатами соціологічного опитування, проведеного пулом цих кампаній, має найбільшу підтримку громадськості. Далі усі агітуємо за нього. Маючи таку підтримку громадськості, влада не піде на те, що «тупо рубати» опозиційних кандидатів.

7.Паралельно оголосити склад альтернативного уряду. Інші опозиціонери мають увійти до його складу та своєю ефективністю довести громаді, що вони здатні втілити в життя програму дій після перемоги Євромайдану.

Олег Канівець переконаний, що «якщо парламентська «трійка» Євромайдану не спроможеться обрати з-поміж себе лідера – вона лише викреслить себе зі списку претендентів на владу в Новій Україні. Викреслить себе з історії».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ