Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Устаткування, що ввозиться на СЕЗ, на два роки звільнять від сплати ввізного мита

Статтею 9 проекту Закону України “Про Державний бюджет України на 2007 рік”  передбачено у 2007 році звільнити від сплати ввізного мита, але не більш ніж на два роки  устаткування, обладнання та комплектуючі до них (крім підакцизних товарів та товарів, які були у використанні), що ввозиться на території пріоритетного розвитку та спеціальних (вільних) економічних зон, суб’єктами підприємництва, у рамках реалізації інвестиційних проектів, зареєстрованих Міністерством економіки України у встановленому Кабінетом Міністрів України порядку.
У разі ввезення (пересилання) на території спеціальних (вільних) економічних зон, де запроваджено режим спеціальної митної зони товарів (крім підакцизних товарів та товарів 1 – 24 груп УКТ ЗЕД) з метою їх переробки в рамках реалізації інвестиційних проектів, зареєстрованих Міністерством економіки України у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України, суб’єкти підприємницької діяльності можуть за власним бажанням надавати митним органам прості авальовані векселі на суму ввізного мита та податку на додану вартість зі строком погашення, що дорівнює строку переробки цих товарів, але не більше, як 90 днів. Кабінет Міністрів України, виходячи з технологічних особливостей операцій з переробки, передбачених інвестиційними проектами, може встановлювати більш довгий строк погашення таких векселів.
У разі вивезення товарів після здійснення, або без здійснення операцій з переробки, за межі митної території України у строк, що не перевищує 90 днів, або в інший строк, встановлений Кабінетом Міністрів України, виходячи з технологічних особливостей операцій з переробки, вексель погашається, а ввізне мито і податок на додану вартість не справляються. Підставою для погашення векселя є подання суб’єктом підприємницької діяльності органу державної податкової служби за своїм місцезнаходженням копії вивізної вантажної митної декларації на такі товари, з відміткою митниці, яка здійснила митне оформлення готової продукції, про фактичне перетинання готовою продукцією митного кордону України.
Вивезення товарів після здійснення операцій з переробки з території спеціальної (вільної) економічної зони, де запроваджено режим спеціальної митної зони, на митну територію України здійснюється зі сплатою мита за пільговими ставками та податку на додану вартість, як при імпорті товарів на митну територію України, а наданий вексель вважається погашеним у відповідній сумі.
Випуск, обіг, відстрочення та погашення векселів здійснюється у порядку, визначеному Законом України “Про операції з давальницькою сировиною у зовнішньоекономічних відносинах”, та з урахуванням особливостей, встановлених цим Законом.
Від сплати ввізного мита не звільняються товари, повністю вироблені або достатньо перероблені у спеціальних (вільних) економічних зонах, де запроваджено режим спеціальної митної зони, в рамках реалізації затверджених інвестиційних проектів, які ввозяться на митну територію України в митному режимі реімпорту.
Для суб’єктів підприємницької діяльності, які до 31 березня 2005 року уклали договори (контракти) на реалізацію інвестиційних проектів (за винятком тих, реалізація яких передбачає імпорт товарів 1-24 груп згідно з УКТ ЗЕД) на територіях спеціальних (вільних) економічних зон та територіях пріоритетного розвитку, вищезгадані норми поширюються в разі їх реєстрації Міністерством економіки України у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.
Пунктом 6 статті 9 проекту Закону зазначено, що податковий кредит з податку на додану вартість звітного періоду буде визначатися виходячи із договірної (контрактної) вартості товарів (послуг),  але не вище рівня звичайних цін.
У 2007 році передбачено звільнення від оподаткування податком на додану вартість  операцій з поставки відходів та брухту чорних і кольорових металів, продуктів їх первинної металургійної переробки у формі зливків, чушок, пластин та інших напівфабрикатів з нерафінованої міді. Перелік таких товарів із зазначенням кодів за УКТ ЗЕД затверджується Кабінетом Міністрів України. Про це “Гал-info” повідомила прес-служба ДПА у Львівській області.
 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ