Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Уточнено Форму Розрахунку при зборі у вигляді цільової надбавки до діючого тарифу на природний газ

Законодавством передбачено деякі уточнення  до заповнення Форми Розрахунку при зборі у вигляді цільової надбавки до діючого тарифу на природний газ. Про це „Гал-іnfо” повідомила прес-служба ДПА у Львівській області.

Зокрема розрахунок збору у вигляді цільової надбавки до тарифу на природний газ (далі - Розрахунок збору) складається за встановленою формою.
Форма Розрахунку збору не передбачає застосування різних цін природного газу, що відпускається одній і тій категорії споживачів у одному звітному періоді.
У зв'язку з цим у разі відпуску природного газу за різними цінами одній і тій категорії споживачів у одному звітному періоді, у комірках колонки 3 "Ціна природного газу без урахування тарифів на транспортування і постачання природного газу споживачам та суми ПДВ (гривень, копійок) за 1 тис. куб. метрів" Розрахунку збору рекомендується проставляти ціну природного газу, що обраховується зворотним шляхом, тобто шляхом ділення значення відповідної комірки колонки 5 "Вартість природного газу, гривень, копійок" на значення відповідної комірки колонки 4 "Обсяг відпущеного природного газу, тис. куб. метрів".
 Значення відповідної комірки колонки 4 визначається як сума обсягів природного газу, відпущеного одній і тій категорії споживачів у звітному періоді. Значення відповідної комірки колонки 5 визначається як сума добутків обсягів природного газу на ціни, за якими ці обсяги відпускалися окремій категорії споживачів у звітному періоди без урахування тарифів на транспортування і постачання, сум ПДВ та цільової надбавки до діючого тарифу на природний газ.
 Об'єктом обчислення збору є вартість природного газу в обсязі, відпущеному кожній категорії споживачів у звітному періоді, яка визначається на підставі актів приймання-передачі газу, підписаних платником та відповідним споживачем (для населення - на підставі облікових документів), з урахуванням відповідного тарифу.
Платниками є суб'єкти господарювання та їх відокремлені підрозділи, які провадять діяльність з постачання природного газу споживачам на підставі укладених з ними договорів.
Споживачами є такі категорії населення, бюджетні організації та установи, підприємства комунальної теплоенергетики, теплові електростанції, електроцентралі та котельні суб'єктів господарювання, в тому числі блочні (модульні) котельні, інші суб'єкти господарювання та їх відокремлені підрозділи, які використовують природний газ для виробництва товарів та надання послуг, на інші власні потреби.
Основними документами, які регламентують порядок обчислення та сплати  збору у вигляді цільової надбавки до тарифу на природний газ, є: Закон України від 25 березня 2005 року №2505-IV “Про внесення змін до Закону України “Про Державний бюджет України на 2005 рік” та деяких  інших законодавчих актів України” (стаття 46)  та Порядок внесення до спеціального фонду державного бюджету  збору у вигляді цільової надбавки до тарифу на природний газ, затвердженого  постановою Кабінету Міністрів України від 11 червня 2005 року № 442.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ