Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Утворено підрозділ для запобігання внутрішній корупції в органах юстиції

У Міністерстві юстиції утворено управління з питань запобігання корупції. Основними завданнями підрозділу є попередження та виявлення фактів внутрішньої корупції в центральному апараті Міністерства та його територіальних органах. Відповідний наказ підписав Міністр юстиції Микола Оніщук. Повідомив Урядовий портал.

Управління наділене повноваженнями порушувати службові розслідування, а також звертатися до правоохоронних органів у разі виявлення фактів, що можуть свідчити про вчинення службовими особами органів юстиції корупційних злочинів.

Однією з важливих функцій нового підрозділу буде запобігання та протидія спробам втручатися в діяльність державних виконавців при виконанні ними судових рішень.

Крім того, управління наділене повноваженнями порушувати питання про скасування актів управлінь юстиції, що створюють корупційні ризики.

Для цього на управління покладаються, зокрема, обов’язки аналізу та систематизації інформації щодо корупційних проявів з боку працівників органів юстиції. Підрозділ займатиметься перевіркою повідомлень громадян, юридичних осіб щодо відповідних фактів. Крім того, управління перевірятиме інформацію про корупційні правопорушення в органах юстиції, оприлюднену в друкованих, аудіовізуальних та електронних засобах масової інформації.

 

 


Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ