Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Увійти в більшість у Львівській обласній раді пропонуватимуть всім, навіть опозиційній «Свободі»

Увійти в більшість у Львівській обласній раді пропонуватимуть всім,  навіть опозиційній фракції ВО «Свобода», — повідомив «Гал-info» заступник голови ЛОР, член міжфракційного об’єднання «Наша Україна» Микола Горинь. За його словами, на сьогодні вже вироблений чорновий проект угоди про співпрацю між всіма політичними силами, які представлені у Львівській обласній Раді. Надалі ж сторони працюватимуть над розробкою основних принципів діяльності членів більшості, а також над виробленням програмних засад співпраці.
Як наголосив Микола Горинь, одним із найважливіших питань є напрацювання механізмів, які в майбутньому дозволять уникнути політичної конфронтації при розгляді певних політичних питань чи при зіткненні різних політичних позицій, які дозволять більшості убезпечитися від спроби заблокувати роботу обласної ради зі сторони будь-якої з політичних сил.
Поряд з тим, якщо фракції блоку Юлії Тимошенко, вважає, що одним із ключових питань при формуванні більшості буде розподіл посад, зокрема, це стосується голів РДА Львівщини, то «Наша Україна» наголошує, що облрада може розглянути лише механізм обговорення призначень.
«Питання про посади, звичайно, цікаве, але дехто переносить кальку коаліції, яка є створена на рівні нашої держави, на рівень області. Якщо ми говоритимемо про розподіл якихось посад, то в такій ситуації однією із сторін переговорів мав би бути Президент України, адже це він призначає голів районних держадміністрацій», — зазначив Микола Горинь.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ