Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Уже 40 років Білий дім літає тільки на літаках Сікорського, – син видатного авіаконструктора

Починаючи з президента Ейзенхауера, Білий дім уже 40 років літає тільки на літаках Сікорського. Про це розповів Сергій Сікорський, син видатного авіаконструктора Ігоря Сікорського, консультант всесвітньо відомої компанії Sikorsky Aircraft.

“Звичайно, це дуже позитивно й цікаво для нас. Зараз Білий дім готує нове замовлення, щоб останні моделі літаків Sikorsky увійшли до його ескадри. Якщо все складеться, ми будемо виконувати замовлення ще 10-20 років”, – поділився Сергій Ігорович в інтерв'ю виданню Рубрика.

За його словами, сьогодні близько половини замовлень Sikorsky Aircraft складають різні цивільні вертольотні  лінії, а друга припадає на військові замовлення – армійські вертольоти, знамениті вертольоти black hawk і, звичайно, є ще ціла колекція нових машин, декотрі з яких ми вже випускаємо в цивільну авіацію. Наприклад, “S-76” на 12 пасажирів, і це дуже вдала машина, яка добре продається.

“Зараз проводимо дослідницькі програми нового найпотужнішого вертольота, який коли-небудь був побудований в Америці. Це буде машина зі злітною вагою приблизно в 40-45 тонн. Тобто, це вже гігант”, – розповів Сікорський.

Нагадаємо, що Сергій Сікорський з нагоди присвоєння київському аеропорту імені його батька дав ексклюзивне інтерв’ю для сайта Рубрика, в якому розповів про характер і продовження справи винахідника вертольота.

UATV

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ