Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Уже четвертий рік УГКЦ працює над Катехизмом, який має допомогти поглибити віру християн

Глава УГКЦ, Блаженніший Любомир Кардинал Гузар переконаний, що написання Катехизму УГКЦ є великим завданням з перспективи Вселенської Церкви, — повідомляє прес-секретар глави УГКЦ о. Ігор Яців.

„Ми маємо показати вірним нашої Церкви, ким вони є у рамках всієї Церкви, згідно тією традицією, у якій вони живуть, — звернувся до учасників конференції, яка була присвячена написанню Катехизму Української Греко-Католицької Церкви, Блаженніший Любомир, Верховний Архієпископ Києво-Галицький. — Наша робота буде корисною також і для Вселенської Церкви, адже коли хтось захоче побачити, який внесок робить східна легеня до пізнання Божої Правди, то зможе скористати Катехизмом, над яким ви зараз працюєте”.
„Ми повинні бути доволі відкриті. Святість — Божий дар, тому вона не може бути конфесійно обмеженою. Але, з іншого боку, ми не маємо трактувати святість з позиції поодиноких людей. Треба зважати радше не на легальну приналежність, а на свою християнське відчуття. Має бути видно, що справжнім приятелем тої чи іншої людини був Бог», — додав він.
Конференція, присвячена написанню Катехизму УГКЦ „Христос — наша Пасха”, відбулася 20-23 червня 2006 року у приміщенні Львівської духовної семінарії Святого Духа. Її метою було ознайомлення з цілісним текстом Катехизму УГКЦ. Впродовж роботи учасники конференції проаналізували його зміст, наповнення та дали загальну оцінку, висловили зауваження та пропозиції.
Крім глави УГКЦ, у ній взяли участь Преосвященний Владика Петро (Стасюк), Єпарх для українців-католиків в Австралії, Новій Зеландії та Океанії, голова Синодальної катехитичної комісії, монс. Рафаелло Мартінеллі, представник Конгрегації у справах віри, богослови і катехити УГКЦ з США, Аргентини, Бразилії, Словаччини та України.
Робота над Катехизмом УГКЦ триває четвертий рік. Мета Катехизму — допомогти поглибити віру, подаровану нам у Таїнстві Хрещення. Він призначений для вірних УГКЦ в Україні й діаспорі. Його зміст має відобразити християнську віру, пережиту в 1000-літній київській традиції. Процес написання Катехизму „Христос наша Пасха” вже пройшов декілька етапів роботи, молитви, дискусій, а саме: створення концептуальних засад, благословення та схвалення Синодом Єпископів і написання текстів згідно з планом.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ