Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В 11 країнах вшанують пам'ять жертв Голодомору

З 25 по 28 листопада в 11 країнах пройдуть заходи з вшанування пам'яті жертв Голодомору 1932-33 років у зв'язку з 77-ми роковинами трагедії.

Як повідомляє Центр досліджень визвольного руху, 25 листопада в Загребі (Хорватія) демонструватиметься фотовиставка про Голодомор, 27 листопада в містах країни пройдуть молитви і запалять свічки.

В Іспанії 26 листопада в іспансько-українському центрі відбудеться вечір пам'яті із запалюванням свічки пам'яті за участю представників посольства України, іспанської влади (представників уряду Мадридської автономії), представників різних національностей.

27 листопада пройдуть панахиди і будуть запалені свічки моління в Канберрі, Аделаїді, Перті, Нобел Парку, Джелонзі, 28 листопада - в Сіднеї, Брісбені, Мельбурні, Ньюкаслі (Австралія), також 27 листопада - в Єревані (Вірменія).

Крім того, в культурному центрі національних меншин Вірменії пройде культурно-просвітницький захід з показом документальних фільмів про Голодомор.

У Греції 27 листопада в Українській недільній школі пройде урок пам'яті, буде показаний документальний фільм, 28 листопада в Афінах і Малакасі відбудуться панахиди, реквієм за жертвами Голодомору і будуть запалені свічки пам'яті.

27 листопада в містах (Ванкувер, Оттава, Гамільтон, Лондон, Ошава, Сент Кетерінс, Торонто і Віндзор) відбудуться панахиди і запалять свічки, буде хвилина мовчання, під час якої 10 разів проб'ють церковні дзвони.

27 листопада в Вашингтоні, Чикаго, Філадельфії, Глен Спей, Клівленді, Нью-Йорку, Філадельфії, Йонкерсі (США) запалять свічки пам'яті.

Крім цього, відбудуться панахиди і запалять свічки пам'яті також у Лісабоні (Португалія) 28 листопада і в Белграді, Новому Саду, Кулі, Вербасі, Стремській Митровиці і Інджиї (Сербія) 26-27 листопада.

Українці також подали петиції до португальського парламенту для визнання Голодомору геноцидом.

18-28 листопада в Парижі (Франція) проходить виставка Невідомий геноцид українців 1932-1933, крім того, 21 листопада там було проведено хід та панахиди в Соборі Паризької Богоматері і в церкві Святого Симона. 27 листопада в Парижі і Ліоні пройдуть жалобні заходи, хвилина мовчання і запалення свічок.

28 листопада в Празі (Чехія) пройде хід. Крім того, 21 листопада в Італії на центральній площі Риму вже відбулася панахида.

Раніше повідомлялося, що в Києві та інших великих містах України пройдуть заходи в пам’ять про жертви Голодомору 1932-1933 років. Зокрема, в столиці люди утворять живий ланцюг пам'яті.

Нагадаємо, тернопільська молодь 27 листопада проведе акцію "Сопричастя" на знак єдності з жертвами Голодомору. Метою акції є голодування протягом 33 годин, передає ТСН.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ