Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

В 2008 році «Завод комунального транспорту» (ЗАТ «Львівський автобусний завод») розпочне випуск машин для прибирання

В 2008 році «Завод комунального транспорту» (ЗАТ «Львівський автобусний завод») розпочне випуск спеціалізованого транспорту для комунальних господарств. Про це «Гал-info» повідомили в прес-службі заводу.

На підприємстві вже давно функціонує підрозділ, який безпосередньо працює над розробками і впровадженням у виробництво нових моделей транспорту для комунальних потреб. Дотепер в Україні жодне з автомобільних підприємств ще не працювало у  цьому напрямі. На даний момент  у міських комунальних підприємствах  країни практично вже не залишилось спеціального транспорту.  „А те, що ввозиться з-за кордону,  як правило, «секонд-хенд», що за великі кошти має невеликий термін використання.  Відсутність вітчизняного якісного комунального транспорту робить дуже вразливим цей сегмент ринку, а завезення «секонд-хенду» з-за кордону відкидає сьогодні Україну на декілька кроків назад”, – сказали в прес-центрі заводу.
В прес-центрі не повідомили, скільки потрібно інвестувати коштів на закупівлю обладнання для виготовлення спеціалізованого транспорту для комунальних господарств.
Як уже повідомлялось раніше,  завод незабаром випускатиме тролейбуси, трамваї.
Як повідомляло «Гал-info», ЗАТ «Львівський автомобільний завод» змінив назву на «Завод комунального транспорту», зважаючи на зміни в організаційній і виробничій структурі підприємства, пов’язані з розширенням асортименту продукції заводу.
Виробництво тролейбусів передбачено інвестиційною програмою ЗАТ „Львівський автомобільний завод”, яку затвердив Кабмін. Згідно з нею, до 2007 року ЛАЗ має виробляти  до 80 тролейбусів в рік.
Львівський автомобільний завод випускає тролейбуси автобуси та вантажні автомобілі.
          За перший квартал 2006 року, ЗАТ ЛАЗ виготовив 89 автобусів, обсяг виробництва становить 48 млрд 56 млн 60 тис. грн. Для порівняння, за аналогічний період минулого року було виготовлено 34 автобуси, а обсяг з виробництва становив 14 млрд 751 млн 31 тис. грн. Темпи зростання товарної продукції в порівняльних цінах становили 330,3%.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ