Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

В 2009 Львівська область реалізувала промислової продукції на 19,7 млрд грн

У 2009 році промислові підприємства області реалізували промислової продукції на 19,7 млрд. грн. (3% від загальнодержавного обсягу реалізованої промислової продукції). Серед регіонів України за обсягом реалізованої промислової продукції Львівська область стабільно посідає 10 місце, – повідомили в Головному управлінні статистики у Львівській області.

 

У загальному обсязі реалізованої продукції 75,5% займала  продукція переробної промисловості, підприємствам з виробництва та розподілення електроенергії, газу та води належало 19,5% продукції, підприємствам добувної промисловості – 5%.

 

Структура реалізованої продукції проти минулого року змінилась на користь добувної промисловості та виробництва і розподілення електроенергії, газу та води (їх частка збільшилась на 0,5 в.п. і на 3,7 в.п. відповідно). Натомість питома вага продукції переробної промисловості знизилась з 79,5% до 75,5%. Найбільше зменшилась частка реалізованої промислової продукції підприємств з виробництва продуктів нафтоперероблення – на 3,0 в.п., легкої промисловості - на 1,6 в.п., з виробництва іншої неметалевої мінеральної продукції – на 1,4 в.п. Водночас на 4,3 в.п. зросла частка підприємств з виробництва харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів.

 

Найбільші обсяги реалізованої промислової продукції у територіальному розрізі припали на м.Львів 7724,1 млн.грн. (39,2% від загальнообласного обсягу).

 

У розрахунку на одну особу в області за 2009 рік реалізовано 7,7 тис.грн. промислової продукції.

 

Найбільше у розрахунку на одну особу реалізовано промислової продукції у містах Моршині та Дрогобичі, Кам’янка-Бузькому, Радехівському та Миколаївському районах.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ