Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

В 2011 році конфузи Януковича заслужили менше уваги блогерів, ніж заяви про Лівію і ДАІ, - дослідження

В 2011-му році блогери найактивніше обговорювали діяльність президента Віктора Януковича в період з 14 до 21 березня. Тоді він зробив ряд заяв з приводу ситуації в Лівії, діяльності ДАІ та взяв нового прес-секретаря. Найменше згадок про Гаранта було зафіксовано наприкінці року – 5-12 грудня. Такі дані отримано в ході дослідження, проведеного Агенцією «Chervona Kalyna».

В період з 14 по 21 березня у блогерів був максимальний інтерес до Януковича - його згадали 12 036 разів. У цей час глава держави висловився проти окупації Лівії, і знайшов собі прес-секретаря – учасницю руху «Стоп цензурі!» Дарку Чепак.

Окрім того, президент інспектував будівництво НСК «Олімпійський», розпорядився відправити гуманітарну допомогу Японії, пообіцяв українцям знижки на послуги ЖКГ, жорстко розкритикував ДАІ.

«Ключовим меседжем Януковича, сказаним в період з 14 по 21 березня, була заява про ДАІ, - вважає директор агентства «Chervona Kalyna» Сергій Дідковський, - Тоді він звинуватив відомство в здирництві».

Якщо порівняти пік згадуваності Януковича в блогах з періодом, коли в нього ставалися конфузи, то ми побачимо різницю щонайменше в два з половиною рази. У період з 24 по 31 січня, коли Янукович оконфузився в Давосі зі салоганом Євро-2012 «Увімкни Україну», блогери згадали його 5 083 рази, 14-21 березня- 12 036 разів. А в період з 3 по 10 жовтня, коли Януковича освистали на «Олімпійському», в блогах про нього написали 4 131 раз.

Мінімальний інтерес до Януковича у блогерів був з 5 по 12 грудня. Його згадали 2 869 разів. У цей період президент зробив кілька заяву і провів одну міжнародну зустріч. Головною подією стало підписання закону про вибори народних депутатів, прийнятого Верховною Радою 17 листопада.

У цей період Янукович висловився проти скорочення пільг чорнобильцям, і провів зустріч з комісаром Євросоюзу з питань розширення та європейської політики сусідства Штефаном Фюле. Крім цього, Президент побував в Єнакієво, девідвідавмузей космонавта Георгія Берегового і запустив доменну піч.

Довідка:

В ході дослідження було залучено систему моніторингу «Пульс блогосфери» від Яндекс. Вона дозволяє відстежувати як змінювалася громадська думка в інтернеті в різні періоди часу.

Chervona Kalyna - агентство політики та репутації, засноване в 2011 році.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ