Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

В 2011 році субсидії отримали понад 27 тис. сімей львів'ян

У Львові проживає близько 248,5 тис. сімей. У 2011 році до районних відділів управління соціального захисту Львівської міської ради за субсидією звернулись 28,3 тис. сімей, з яких призначено 27,3 тис. заявників (що становить 96,5%). Цим понад 27 тисячам отримувачів нараховано субсидій на суму 21,7 млн грн, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Якщо порівнювати статистику звернень мешканців за субсидіями у 2010 та 2011 роках, то маємо таку ситуацію: у 2010 році звернулося за субсидіями понад 32 тисячі мешканців, утім призначено їх було 24-м тисячам. Цього року звернулося 28,3 тисячі і майже 96% з них одержали житлову субсидію.

Така ситуація склалася тому, що позаминулого року на рівні законодавства було спрощено систему отримання субсидій. Цього року призначено субсидій більшій кількості львів'ян, при тому, що звернулося менше у порівнянні з 2010 роком», - розповіла керівник управління соціального захисту Ольга Павлюк.

Хто ж має право на отримання державної житлової субсидії

Якщо розмір плати за житлово-комунальні послуги /ЖКП/ в межах норм споживання перевищує 10% /для пенсіонерів/ або 15% середньомісячного сукупного доходу, дана сім’я має право на призначення житлової субсидії.

Норма володіння чи користування загальною площею житла та нормативи користування комунальними послугами встановлюються виходячи з 21 кв. метра на наймача і кожного прописаного у житловому приміщенні, та додатково 10,5 кв. метра на всіх тут прописаних, а для громадян, які проживають в однокімнатній квартирі – на загальну площу незалежно від розміру квартири.

Як можна оформити субсидію?

Для призначення субсидії громадянин пред’являє документ, який посвідчує особу (паспорт або інший документ) та подає:

Довідки про доходи всіх членів сім’ї за попередні шість місяців, що передують місяцю звернення за призначенням субсидії (за затвердженими формами);

Громадяни, які займаються індивідуальною підприємницькою діяльністю, подають з податкових адміністрацій довідки про дохід за попередні два квартали, що передують місяцю звернення за призначенням субсидії.

У районному відділі управління соціального захисту громадянин заповнює заяву та декларацію про доходи і майновий стан осіб, зареєстрованих у житловому приміщенні.

Для заповнення заяви та декларації необхідні:

- Паспорти всіх членів сім’ї;

- Ідентифікаційні номери;

- Трудові книжки ( для непрацюючих пенсіонерів).

Де оформити субсидію? Як отримати консультацію?

Для оформлення субсидій мешканцям слід звертатись у «Єдині приймальні» районних відділів соціального захисту за місцем реєстрації, які працюють без обідньої перерви - з понеділка по четвер з 9:00 до 18:00 год., а в п’ятницю до 16:45 год.

З метою надання фахових консультацій в управлінні діють «гарячі телефонні лінії» для мешканців, за якими можна отримати необхідну інформацію. Що стосується користувачів Інтернету, то інформацію про житлову субсидію та інші види допомог можна прочитати на сайті «Львів соціальний», адреса: http://lvivsocialnyj.city-adm.lviv.ua/

Телефони

для попереднього запису на прийом у відділ соціального захисту

та «гарячих ліній» з питань житлових субсидій:

Личаківський відділ:тел.: 235-71-62(вул. Театральна, 10)

Залізничний відділ:тел.: 295-82-28(вул. Виговського, 34)

Франківський відділ:тел.: 237-50-81(вул. Ген. Чупринки, 85)

Галицький відділ:тел.: 235-80-83(вул. Ф. Ліста, 5)

Сихівський відділ:тел.: 254-64-80(просп. Червоної Калини, 66)

Шевченківський відділ:тел.: 252-28-40(вул. Липинського, 11)

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ