Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В 70 –ту річницю трагедії в Сандармоху Голова Товариства української культури у Карелії Лариса Скрипникова зустрінеться з львів'янами

Голова Товариства української культури у Карелії (Росія) та дослідниця трагедії в Сандармоху Лариса Скрипникова зустрінеться із львівською громадськістю з нагоди 70-річчя терору 1937-38 років. Під час зустрічі Лариса Скрипникова розповість про роботу української громади у Карелії над вивченням і вшануванням пам'яті українців, розстріляних в урочищі Сандормох у 1937-1938 роках. Про це «Гал-info» повідомили в прес-службі ЛМР.
Зустріч відбудеться 22 листопада о 15.00 в актовій залі НУ «Львівська політехніка» у рамках проекту «Відкриймо для України українську діаспору» та з ініціативи Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою. У ній також візьмуть участь Ігор Калинець, Тетяна Крушельницька, Зоряна Білик, представники громадської організації «Меморіал», Товариства політв’язнів і репресованих та інші громадські організації міста.
«Згідно з останнім переписом, в Карелії (Росія) проживає понад 19 тисяч українців. Їхній патріотизм – запорука того, що трагедію у Сандармоху в Україні не забудуть», – прокоментувала директор Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою Ірина Ключковська. 
Лариса Скрипникова - відома дослідниця, автор книги «Убієнним синам України. Сандормох», очолює Товариство української культури «Калина» (Карелія).
У своїй книзі, друге видання якої приурочене до 70-ї річниці трагедії Сандармоха, Лариса Скрипникова вперше оприлюднила прізвища 70-ти українців, які загинули під час трагедії. Всього з 27 жовтня по 4 листопада 1937 року в Сандормох Медвежегірського району привезли і там розстріляли 1111 ув’язнених Соловецького табору.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ