Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Скоро львів'яни літатимуть до США, Канади, Франції та Португалії

Під час святкувань Міжнародного дня туризму сьогодні, 27 вересня, в терміналі "А" Генеральний директор Міжнародного аеропорту «Львів» ім. Данила Галицького Тетяна Романовська повідомила, що вони ведуть переговори із МАУ, а також з іноземними авіакомпаніями задля можливості літати зі Львова до Чикаго, Нью-Йорку, Торонто, Вашингтона. Про це повідомили у прес-службі Міжнародного аеропорту Львів.

Тетяна Романовська провела презентацію роботи аеропорту та розповіла про причини стрімкого розвитку летовища та його перспективи:

«Зона охоплення аеропорту – це сім областей України та два польських воєводства. Це близько 10 млн потенційних пасажирів – а це дуже багато. Така статистика, помножена на показники роботи аеропорту та його високий стійкий розвиток, зараз дуже активно привертає до себе увагу світових авіакомпаній. Також усі визнають, що нашими основними конкурентами є аеропорти у сусідній Польщі, а це означає, що ми можемо працювати на найкращому європейському рівні.
Зараз аеропорт має сполучення з сімома летовищами у Польщі. Усі керівники цих польських аеропортів, з якими ми зустрічалися на нещодавньому світовому авіаційному форумі у Китаї, відзначали великі перспективи розвитку нашого аеропорту. Адже ми маємо злітну смугу, довжиною 3,3 км (у польських сусідів – 2,5 км) – тому, коли у нас відкриються дальньомагістральні рейси, вони згідні скеровувати свій пасажиропотік до Львова».

Тетяна Романовська відзначила й ті авіакомпанії, у співпраці з якими вдалося досягнути такого якісного результату.

«Цього року у нас зросла кількість рейсів від 33 до 45. Стабільними лідерами за обсягами пасажироперевезень в аеропорту «Львів» залишаються авіакомпанії МАУ та LOT. Найбільший прогрес продемонструвала авіакомпанія Wizz Air, яка розвиває географію польотів, разом з анонсованими, до 10 напрямків. Також слід відзначити, що авіакомпанія Turkish Airlines у жовтні цього року збільшить кількість польотів у Стамбул до 10 в тиждень. А ще на кінець року очікуємо входження Ryanair, який додасть ще 5 напрямків.

Таким чином, впродовж двох років наш аеропорт продемонстрував приріст у мільйон пасажирів. Якщо у 2015 році було 738 тис., то цього року очікуємо 1 млн 700 тис. А на наступний рік планується 2,2 млн. А це, фактично, приріст у 0,5 млн щорічно».

Також гендиректор аеропорту розповіла про основні напрямки, над якими зараз активно працює:
«Що цікаво, найбільш затребуваними напрямками для пасажирів нашого аеропорту є рейси у Чикаго, Нью-Йорк, Торонто, Вашингтон. Це ті завдання над якими вся наша команда зараз дуже наполегливо працює. Ведуться активні переговори, як з МАУ, так і з іноземними авіакомпаніями. Також гарний показник демонструє Париж, який має потенціал відкриття 2-3 рейсів у тиждень. Слід відзначити й попит на рейси у Португалію, зокрема Лісабон».
І на кінець Тетяна Романовська відзначила, що цей успіх невіддільний від успіху галузі туризму у області та місті Львів зокрема. Та висловила вдячність усім туристам, які користуються послугами аеропорту «Львів». Адже саме активні та непосидючі люди є тим важелем, який сприяє розвитку аеропорту, а, відтак, економіки регіону.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ