Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В академії імені гетьмана Сагайдачного розпочала роботу Міжнародна наукова конференція

В Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного розпочала свою роботу Міжнародна наукова конференція «Виклики політики безпеки: історія і сучасність». В рамках конференції українські і польські науковці будуть обговорювати актуальні проблеми світової та регіональної безпеки. Про це повідомив керівник Академії Павло Ткачук.

На порядку денному серед основних питань – аналіз передумов актуальних викликів у сфері безпеки сучасного світу, а також висвітлення можливих шляхів розв’язання найбільш болючих безпекових проблем, зокрема й у східноєвропейському регіоні.

Організаторами конференції, що бере свій початок із 2015 року, цьогоріч виступили провідні заклади вищої освіти України та Польщі – Національна академія сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного та Жешувський університет.

На конференцію запрошено численний загін науковців, викладачів з понад 20 українських та польських наукових установ та освітніх закладів, в тому числі тих, які володіють безцінним сучасним бойовим досвідом збройного протистояння і в змозі поділитись своїм баченням практичної реалізації наукових проблем національної та міжнародної безпеки в умовах гібридної війни.

У нашому науковому заході беруть участь представники з понад 20 українських та польських наукових установ та освітніх закладів. Республіку Польщу, зокрема, представляють науковці з Жешувського університету на чолі із професором Анджеєм Бонусяк, Вроцлавської Політехніки, Краківської академії ім. Анджея Фрича Моджевського, Академії ім. Яна Длугоша, що в Ченстохові та Економічного університету, що у м.Вроцлав.

Від українських закладів вищої освіти в конференції беруть участь знані науковці, серед яких Маркіян Мальський, Олександр Павлов, Євген Магда, Ігор Соляр, Олександр Дем’янюк, Богдан Левик та багато інших.

Робота науковців триватиме протягом двох днів у чотирьох секціях: «Актуальні виклики у міжнародній системі безпеки», «Воєнна безпека держави в умовах гібридних викликів та загроз», «Позамілітарні аспекти безпеки» та «Історичні аспекти безпеки».

У ході перебування у Львівському військовому виші учасники заходу отримають можливість ознайомитись зі специфікою та новітніми методами підготовки майбутніх українських офіцерів. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ