Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Америці організували Український фестиваль

Поблизу американської столиці пройшов WASHINGTON UKRAINIAN FESTIVAL, організований на теренах Українського православного Собору Святого Андрія (м.Сільвер Спрінг, штат Меріленд). Про це Гал-інфо повідомили у прес-службі Посольства України в США.

Щороку Фестиваль за три дні свого проведення збирає декілька тисяч відвідувачів, серед яких не лише українська діаспора, але і місцеві американці, а також грецька, болгарська, чеська, румунська, словацька, угорська та інші громади, яким цікава українська культура та які вже традиційно беруть участь в українському святі.

Настоятель Собору отець Володимир (Frv Steliac) вже декілька років проводить фестиваль з метою збереження української спадщини в США, а також з метою підтримки волонтерської діяльності для допомоги українській армії. Зокрема, гості фестивалю завжди мають гарну нагоду скуштувати страви національної української кухні, відвідати невелику ярмарку та придбати вироби прикладного та декоративного мистецтва, а також український одяг та прикраси.

Цього року Посольством України в США вперше було надано фінансову підтримку проведенню Фестивалю через програму Міністерства закордонних справ України, яка допомагає закордонним українцям проводити заходи з популяризації сучасної України.

Відео від chastime.

Нагадаємо, на Жовківщині відбувся фестиваль-ярмарок ʺСвято врожаю 2019ʺ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ