Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

В анексованому Криму російські силовики затримали й побили журналіста Гайворонського

Підконтрольний Росії «суд» у Ялті заарештував на 15 діб ялтинського активіста, блогера і журналіста Євгена Гайворонського.

Про це повідомляють «Крим.Реалії», передає Громадське.

Повідомляється, що 22 жовтня Гайворонського затримали російські силовики. Під час затримання його кілька разів ударили головою об поліцейську машину. Про те, що сталося, Гайворонський встиг повідомити сестрі по телефону. Журналіста звинуватили в ухилянні від лікування наркозалежності за статтею 6.9.1. російського Кодексу про адміністративні правопорушення (Ухилення від проходження діагностики, профілактичних заходів, лікування від наркоманії та (або) медичної та (або) соціальної реабілітації в зв'язку з вживанням наркотичних засобів).

Нагадаємо, 26 березня в анексованому Криму затримали журналіста Євгена Гайворонського.

7 квітня Гайворонський вийшов на свободу з ізолятора тимчасового тримання Сімферополя.

Євген Гайворонський — колишній прибічник «русской весны», який після обшуків почав публічно обстоювати проукраїнську позицію. За це раніше севастопольський інформаційний сайт «Примітки», яке називають опозиційним за критику місцевої влади, припинив співпрацю з журналістом.

Гайворонський вважає, що ЗМІ припинив співпрацю з ним через його позицію щодо анексії Криму та критику Путіна й російської влади півострова.

Раніше Гайворонський працював у місцевій проросійській громадської організації «Народна єдність», активісти якої в березні 2014 роки збирали підписи за проведення «референдуму» про приєднання півострова до Росії. Після цього журналіст редагував проросійський «Євразійський журнал» та хвалив діяльність Путіна.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ