Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

В аварії “Costa Concordia” українці не постраждали

Серед постраждалих в аварії судна “Costa Concordia” українців немає, повідомив речник МЗС України Олександр Дикусаров.

За повідомленням Посольства України в Італії, в ніч з 13 на 14 січня ц.р. поблизу острова Джіліо сів на мілину та отримав пробоїну круїзний лайнер “Costa Concordia”.

За інформацією Посольства, на борту судна перебувало 3200 пасажирів (у більшості громадяни Італії, Німеччини та Франції) та 1000 членів екіпажу, з яких 6 пасажирів внаслідок аварії загинуло, 10 осіб зникли без вісти.

За попередніми даними, на борту судна могло перебувати до 30 громадян України; з 18 українцями вже встановлено контакт. За наявною на даний час інформацією, громадяни України серед постраждалих відсутні.

Врятовані пасажири та члени екіпажу судна доставлені на острів Джіліо. Наразі судновласник та агентські компанії вирішують питання щодо перевезення врятованих пасажирів на материк та їх подальшого відправлення до портів, з яких вони мали повернутися до країн свого проживання.

Посольством України в Італії встановлено контакт з представниками місцевої берегової охорони, рятувальних служб та агентських компаній щодо обміну інформацією стосовно наших співвітчизників, надання їм необхідної допомоги та сприяння у поверненні на Батьківщину.

Справа знаходиться на контролі в Посольстві України в Італії та в Департаменті консульської служби МЗС України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ