Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Австрії помер Ян Кульчик - найбагатший громадянин Польщі та один із найбільших інвесторів України

В Австрії помер Ян Кульчик - найбагатший громадянин Польщі та один із найбільших інвесторів України, - Польське радіо.
Ян Кульчик www.pap/polskieradio.pl

«Це був бізнесмен, який випередив свою епоху. Ніхто в Польщі так, як він, не відчував мінливості ринку», – так Яна Кульчика, найбагатшого поляка, який помер у віці 65-ти років, згадує голова Польського агентства інформації і закордонних інвестицій Славомір Майман.

«Ян Кульчик, безперечно, був видатною особистістю. Зокрема тому, що сягав своїми горизонтами набагато дальше, ніж звичайний польський підприємець. Його зацікавлення Китаєм та Африкою випередили наші урядові програми, а опісля дуже добре з ними доповнювалися. Ці горизонти виходили поза європейську шкаралупу, в якій перебуває більшість польського бізнесу», – відзначив Славомір Майман.

Ян Кульчик був власником підприємства Kulczyk Holding, міжнародної інвестиційної групи Kulczyk Investments, та співзасновником Польської ради бізнесу. Останніми роками займав перше місце у списку найзаможніших поляків.

Бізнесмен був прихильником активних інвестицій в Україну. Під час газової кризи з Росією, він пропонував експортувати дешеві польські газ і вугілля в Україну, а з України в Європу імпортувати дешеву електроенергію з Хмельницької атомної електростанції, що дозволило б стабілізувати європейський енергетичний ринок та зменшити ціни на електроенергію. Ян Кульчик наголошував, що Україна змогла б у такий спосіб наблизитися до Європи.

Ян Кульчик був почесним головою Польсько-української господарчої палати.

Польське радіо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ