Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

В боргах, як у реп'яхах: стало відомо скільки Львів винен грошей за різними позиками

Стало відомо скільки Львів винен грошей за різними кредитними договорами. Інформацію оприлюднив депутат Львівської міської ради Ігор Телішевський.

Нагадаємо, на попередній сесії міської ради депутати просили підготувати інформацію про зобов’язання міського бюджету по кредитах. Сюди відносяться випуски облігацій та кредитні договори з міжнародними фінансовими інституціями, як от ЄБРР, ЄІБ та інші на модернізацію міської інфраструктури, закупівлю громадського транспорту, будівництво сміттєпереробного заводу та інше.

Депутат ЛМР Ігор Телішевський опублікував надану Львівською міською радою відповідь.

Випуски облігацій:

Ощадбанк (17,89% річних) та Укргазбанк (17,7% річних) – загальна сума 2018-22 роки 1 млрд 135 млн гривень, з яких майже 396 млн виплати за відсотками.

Зобов’язання за позиками:

Всього, станом на сьогодні, місто запозичило коштів на 5 млрд 149 мільйонів гривень. З них є частина кредитів, які будуть повністю погашені у наступному році – наприклад, кредит «Львівводоканалу» на водопостачання та водовідведення, взятий ще 2002 році. За цим кредитом залишається погасити лише 2,3 млн доларів.

Водночас, місто має свіжі кредити – зокрема цього року було взято кредит на купівлю 10 нових трамваїв. Загальна сума – 15 млн євро, з яких 3 млн євро – відсотки. Віддати позику потрібно до 2041 року.

Найбільші кредити:

ЛКП «Зелене місто», яке займається будівництвом сміттєпереробного заводу, отримало позику на 33 млн євро, з яких 8 млн – відсотки. За цей кредит фактично не сплачено ще жодних коштів.

Також велика позика надана «Львівавтодору» на реконструкцію Замарстинівської (трамвайний маршрут №6) та Коновальця (№2) – майже 35 млн євро, з яких залишилось сплатити 11 млн євро.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ