Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

В бюджеті Львівщини на 2009 рік планують скоротити видатки на сільське господарство та проекти розвитку

При розробці бюджету Львівської області на 2009 рік акцентуватимуть увагу на захищені статті, і лише потім розглядатимуть «незахищені». Про це вчора під час засідання президії Львівської обласної ради заявив начальник фінансового управління Львівської облдержадміністрації Олег Демків.
За проектом бюджету, який вчора було подано на опрацювання в комісіях, дохід області у 2009 році має становити 2,746 млрд. гривень. Проте ця сума є меншою, ніж у 2008 році. Зокрема обсяг передбачених субвенцій для Львівщини на 2009 рік є на 20% меншим, ніж у 2008 році. Також щонайменше на 10 тисяч збільшиться кількість безробітних у області, а це означає зменшення доходу до бюджету та збільшення соціальних видатків. Також не передбачено для області інвестиційних субвенцій.
За словами Олега Демківа, при затвердженні бюджету на 2009 рік доведеться скоротити видатки на програми розвитку, сільське господарство та культурні проекти. „Незважаючи на те, що у 2008 році перевиконання обласного бюджету становить 56 млн. гривень, бюджет 2009 буде збитковим”, - сказав він.
Нагадаємо, що вчора члени президії попередньо домовилися зібрати сесію обласної ради, на якій розглядатимуть бюджет області, 23 січня.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ