Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В ДМС Львова вимагають непередбачені вимогами документи при виготовленні першого паспорта

В ДМС Львова вимагають непередбачені вимогами документи при виготовленні першого паспорта. Про це в коментарі Гал-інфо повідомила пані Люба, дочка якої здавала документи на свій перший паспорт.

"Стикнулась сьогодні з проблемою.

Дочці треба було здати документи на виготовлення паспорта (ID картки) при досягненні 16-річного віку.

На сайті Державної міграційної служби України прочитала, що для цього людина має особисто писати заяву та свідоцтво про народження. Паспортистка порадила взяти з собою будинкову книгу. 

Нас в Сихівському районному відділі у м. Львові Головного управління Державної міграційної служби України у Львівській області не прийняли, бо сказали, що треба Ф2 та копії паспортів батьків. Хоча для чого?

Ми прийшли через день, вже зі всіма документами, та виявилося що потрібні ОРИГІНАЛИ та копії ПАСПОРТІВ обидвох батьків. Що робиться?

Якби моя дитина, несла ті документи сама, (що передбачено на сайті ДМС України, - ред.) то ми мали б їй дати на руки наші паспорти?

Вони мотивують тим, що звіряють копії з оригіналом. Але це суперечить законодавству. Тільки людина особисто має право право пред'являти свій паспорт, а не хтось за когось. Якщо б моя дитина поїхала туди сама, то вона б ще 100 разів їздила взад-вперед. 

Чи то мені здається, чи то насправді такий бардак! усюди в державних структурах ?" - повідомила пані Люба.

"Просто шкода тих дітей, які йдуть подавати документи на свій Перший в житті паспорт і стикаються з таким маразмом. Бо там не здати за перший раз. Мало того, вони ще й графік змінили (у п'ятницю тепер лише до 13.00, 2 дні тому (3 лютого 2016) у графіку було зазначено прийом до 19.00 ), то я їм ще пояснювала, що неможливо встигнути до 13-ї, бо дитина на навчанні в коледжі", - додала вона.

З умовами видачі паспорта громадянина України особам, які досягли 16-річного віку можна ознайомитися на офіційному сайті ДФС.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ