Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

В Донецький обласний лабораторний центр закуплять аналізатор для виявлення інфекції

Обладнання призначене для якісного визначення в лабораторних умовах нового коронавірусу SARS-vCoV-19, який може викликати ускладнення. Аналізатор видає результати тесту всього за 2 години. Про це йдеться у повідомленні на сайті МОЗ.

Аналізатор проб Convergys® PCRtist у комплекті з тест-картриджами для проведення аналізів на коронавірус у лабораторних умовах закупить Фонд Ріната Ахметова у координації з МОЗ.

Експрес-тестування на місці – найефективніший спосіб виявлення захворювання, який дає змогу значно прискорити діагностику коронавірусу.

Обладнання буде встановлено в Маріуполі. Директор ДУ «Донецький обласний лабораторний центр МОЗ України» Василь Гончаренко зазначив, що нове обладнання вкрай необхідне для регіону.

За його словами, аналізатор Convergys® PCRtist настільки автоматизований, що практично повністю виключає вплив людського чинника на процедуру тестування, значно скорочує час дослідження та ризик помилок. З його допомогою результати аналізу можна буде отримати менш ніж за дві години.

Напередодні Фонд передав Міністерству охорони здоров’я України обладнання для порятунку хворих від найнебезпечніших ускладнень, а також засоби індивідуального захисту для лікарів.  

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ