Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

В ДПА за „круглим столом” обговорили переваги електронної звітності

24 березня на зустрічі за “круглим столом”, яка відбулася в ДПІ у Шевченківському районі м. Львова, податківці спільно з керівниками та бухгалтерами найбільших підприємств району обговорювали питання подання податкової звітності в електронному вигляді.
Відкриваючи засідання, начальник інспекції А.Турколяк розповів присутнім про переваги цього нововведення. Серед них – зменшення часу документообігу, ліквідація непотрібних черг при здачі документів, конфіденційність інформації тощо. Про це повідомляє офіційний сайт ДПА у Львівській області.
Начальник відділу інформатизації процесів оподаткування С.Семенчук детально проінформував про пілотний проект з обробки податкової звітності та реєстру податкових накладних у електронному вигляді, який запроваджує ДПА України.
Для відпрацювання технології централізованої обробки інформації на обласному рівні як в паперовому, так і в електронному вигляді залучаються податкові інспекції п’яти областей, в тому числі - й Львівської.
Одне із завдань проекту – відпрацювання питання надання платниками ПДВ до податкових органів реєстрів отриманих та виданих податкових накладних в електронному вигляді та вдосконалення процедури відшкодування податку на додану вартість. Передбачено також розробку безкоштовного програмного забезпечення для платників податків.
Учасники “круглого столу” мали змогу наочно, з допомогою слайдів, ознайомитися зі всіма нюансами подання електронної звітності. Переваги її очевидні – до такого висновку дійшли і бухгалтери, і податківці.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ