Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Електронному кабінеті водія з’явилася нова послуга

В Електронному кабінеті водія з’явилася нова безкоштовна послуга – "Керування належним користувачем". Про це інформують у прес-службі Міністерства цифрової трансформації України.
Фото: Мінцифри

Вона дає автомобілістам можливість призначати особу, що на законних підставах користується автомобілем, проте не є її власником.

Для чого це потрібно:

Поява нових правил та налагодження системи фото- та відео- фіксації спричинила чітку необхідність у встановленні особи, що перебувала за кермом у момент скоєння правопорушення. Адже нести відповідальність за свою поведінку на дорозі мусить безпосередньо водій, а не власник авто.

 Послуга доступна:

В Електронному кабінеті водія.

На Урядовому порталі у розділі "Електронні послуги".

Більше деталей та інструкція з реєстрації належного користувача онлайн.

"Керування належним користувачем" – це перша онлайн-послуга, створена за принципом “digital by design”. Така практика полягає у створенні абсолютно нових послуг, виходячи з досвіду та потреби громадян, а не просто у переведенні вже наявних послуг з офлайну в онлайн.

Проєкт реалізований у партнерстві Мінцифри та Головного сервісного центру МВС, за підтримки проєкту USAID/UK aid TAPAS Project/Прозорість та підзвітність у держуправлінні та послугах та Фонду Східна Європа.

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо, в Україні створено транспортний портал електронних послуг.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ