Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

В ФДМУ ще не знають, чи віддадуть Львову Іподром

Наразі невідомо, якою буде реакція ФДМУ на рішення Львівської міськради „Про передачу у комунальну власнусть міста ДП „Львівський іподром” . Про це „Гал-info” повідомила начальник регіонального відділення ФДМУ Наталя Горлач.
„Наразі нічого невідомо. Сьогодні підписано коаліцію і відповідно це принесе зміни і в структуру ФДМУ. Я думаю, що вже нове керівництво буде вирішувати це питання”,
— зазначила вона.
За словами Наталі Горлач, рішення міськради засвідчує готовність міста прийняти Іподром на баланс, однак аж ніяк не є підставою для його передачі місту. Передавати чи ні Іподром громаді Львова має вирішити Мінекономіки за погодженням ФДМУ. Якщо ж рішення буде прийняте на користь Львова, то відповідно буде змінено і процедуру приватизації: фукції по здійсненню приватизації перейдуть місту.
Сьогодні ЛМР прийняла рішення «Про передачу у комунальну власність міста ДП «Львівський іподром»». Цим рішенням вона фактично дала згоду на те, що готова прийняти іподром на баланс міста. Сама процедура передачі буде здійснюватись пізніше, за погодженням Мінекономіки та ФДМУ. Однак аналогічне рішення про передачу у комунальну власність області є і в порядку денному сесії Львівської облради. Питання було включене як додаткове і навряд чи буде сьогодні розглянуто.
 Нагадаємо, ДП „Львівський іподром” внесено в перелік підприємств, які підлягають приватизації у 2006 році. Львівський іподром, найновіший в Україні і єдиний на заході України, - є унікальним серед іподромів країн СНД, на якому споруджена трав’яна скакова доріжка за європейським зразком, для проведення випробувань племінних коней верхових і рисистих порід та два підземні переходи для переведення коней на старт, щоб не нищити трав’яної призової доріжки.
Свого часу іподром був одним із кращих, у 1987 році, за рішенням Держагропрому СРСР, його було зараховано до п’ятірки провідних іподромів у колишньому СРСР.
З метою виконання Закону України "Про племінну справу у тваринництві", у 2003 році відновлено роботу Львівського іподрому. Проводяться випробування племінних коней верхових порід ведучих кінних заводів України. Поголів’я коней знаходиться в належному ветеринарному стані і забезпечено повноцінними кормами. Львівський іподром є суб’єктом племінної справи у тваринництві і в повному обсязі виконує свої обов'язки та державну програму селекційної роботи.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ