Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Галицько-Волинській радіотехнічній бригаді навчалися тактичній медицині

В Галицько-Волинській радіотехнічній бригаді навчалися тактичній медицині, - прес-центр Повітряного командування “Захід”.

На Львівщині за участю досвідчених інструкторів громадської організації  T-Helpers з особовим складом медичного персоналу радіотехнічної бригади Повітряного командування “Захід” та військовослужбовцями, що виконують обов'язки фельдшерів у підпорядкованих підрозділах, були організовані теоретичні заняття та практичний польовий вихід.  Протягом п’яти днів  волонтери з’ясовували глибину знань та навичок  особового складу в питаннях тактичної медицини та ділилися власним досвідом, аби вдосконалити фаховий рівень військових медиків. За словами одного з інструкторів, що проводили заняття з армійцями,  вмотивованість та досвідченість, проявлені військовими, приємно вразили.

Оксана Макар, що безпосередньо тренувала санінструкторів  зазначила: “Ми провели заняття з понад трьома десятками осіб в цій частині. З них більшість має достатньо високий базовий рівень: то і професійні медики, і ті, що вже деякий час виконують функції санінструкторів, були і хлопці, що практику отримали безпосередньо на передовій. Дуже приємно вразили висока мотивація, сумлінне відношення, відкритість до нових знань. Під час занять активно дискутували, просили щось показати ще, і ще раз, аби засвоїти досконаліше. Результати іспиту підтвердили високий рівень знань та вмінь. Гірший бал, що отримали в фіналі зборів – 24 з 30 можливих. Це дуже високий результат.”

Слід зауважити, що під час практики інструкторами T-Helpers використовувались сценарії зі стресовим підходом – аби відпрацювати якесь питання на умовному полі бою, кожного, хто навчався, попередньо  піддавали фізичним  та психологічним навантаженням. «На війні не буде тихо і спокійно,а треба вчасно  зорієнтуватись та надати правильну допомогу. Тож намагаємось давати практику  в умовах, наближених до реальних.» - пояснила цей підхід пані Оксана.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ