Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

В європейських столицях відкривається виставка про війну РФ з Україною

8 травня на Контрактовій площі в Києві банерну експозицію відкрив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

Вслід за Україною виставку зможуть побачити у Литві, Польщі, Німеччині та Бельгії:

9 травня – у Вільнюсі (Литва) та Варшаві (Польща);

16 травня – в Берліні, Бамберзі та Франкфурті (Німеччина), пізніше в Брюсселі (Бельгія) та інших європейських містах. 

Виставка розповідає про глибинні передумови сучасного російсько-українського протистояння, про різні аспекти поточної фази російсько-української війни після повномасштабного вторгнення Російської Федерації на територію України 24 лютого 2022 року, а також про героїчний спротив українського народу, який уже третій місяць тримає Україну в фокусі європейського інтересу. Назви українських міст – Буча, Маріуполь, Харків, Чернігів стали символами новітнього варварства та невмотивованої жорстокості рашистів, змусивши світ по-новому подивитися на політику Кремля. Все частіше лунають порівняння дій президента РФ Владіміра Путіна та дій нацистського фюрера Адольфа Гітлера, а також історичних умов, які передували Другій світовій війні. Україна нині стала щитом, який захищає Європу від російської експансії. І водночас без допомоги Європи Україні буде важко здолати агресора.

Відкриття виставки в Києві символічно відбулося в День пам'яті та примирення, адже у Другу світову війну ворогом були нацисти, а сьогодні це рашисти – російська версія імперського націоналізму та фашизму.

«Сьогодні увесь світ бачить, до чого призвела сакралізація війни, підміна понять та маніпуляції про Другу світову з боку РФ. У самому центрі Європи обстрілюють міста ракетами, вбивають мирне населення, знищують культуру. Україна продовжує боротися щодня проти ворога та відстоювати демократичні та європейські цінності. Це має усвідомити кожен. І виставка «Україна. Війна в Європі» якраз покликана поширювати правду про злочини рашистів на нашій території», – говорить міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко.

Крім української мови, виставка буде представлена англійською, польською, литовською та німецькою. Про локації її експонування в європейських містах повідомлятимемо додатково.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ