Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В інтернеті поширюють фейки про російський десант на Волині

На Волині упродовж останніх кількох годин надходить потік повідомлень про «русскій десант», «ДРГ», зброю в схронах (зокрема релігійних спорудах) тощо.

Поліція на все реагує, та жодне повідомлення не підтвердилось, - повідомляє сектор комунікації ГУНП Волині.
Ворог організував кампанію з дезінформації українців, а люди або свідомо, або несвідомо стали інструментом, поширюючи фейки, зокрема, у батьківських чатах вайбера.

«Не вірте у все, що пишуть або повідомляють в різних непідтверджених джерелах: довіряйте лише інформації з офіційних сайтів і сторінок правоохоронних органів та військових», - йдеться у повідомленні.

У Волинській області введено заборону на роботу будь-яких приватних літальних апаратів. Тому повідомлення про «волонтерський дрон» також з категорії фейкових і є неправдивим.

Усіх, хто поширює чи просить поширити схожі повідомлення, встановлюйте першоджерело інформації, відписуйте людям, що це цілеспрямовані фейки.

У разі виявлення дронів, які не належать українським правоохоронцям або військовим, поліцейські збиватимуть їх. Якщо люди бачать літальний апарат, нехай повідомляють про це службу 102.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ