Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Інтернеті з'явився запис переговорів екіпажу Ту-154

В Інтернеті з'явилися записи переговорів екіпажу польського Ту-154, який розбився під російським містом Смоленськ, з наземними службами. Про це в понеділок, 12 квітня, повідомляють місцеві ЗМІ.

Фрагменти переговорів пілотів виклали в Мережу користувачі одного з форумів з радіомоніторингу. Всього доступні чотири файли, достовірність яких офіційно поки не підтверджена.

Із записів випливає, що пілоти говорили російською з сильним польським акцентом. Деякі слова розібрати дуже складно.

Таким чином, як зазначають ЗМІ, екіпаж польського Ту-154 порушив міжнародні правила, згідно з якими мова спілкування льотчиків з диспетчерами - англійська.

Раніше диспетчер смоленського аеропорту Північний Анатолій Муравйов підтвердив, що катастрофа могла статися через мовний бар'єр.

Він підтвердив, що переговори з екіпажем Ту-154 велися російською та частково  ламаною англійською і "це ускладнювало розуміння".   

Польський урядовий літак ТУ-154 розбився під Смоленськом у суботу вранці. На борту літака був президент Польщі Лех Качиньський.

Глава Польщі разом з офіційною польською делегацією летів у Катинь для участі в меморіальних заходах. На борту перебувало 96 чоловік: 88 пасажирів і вісім членів екіпажу. Не вижив ніхто.

З-під уламків вже витягнуто тіла 87 загиблих. Труну з останками Леха Качиньського у неділю було відправлено до Польщі. У понеділок в Москві було упізнано тіло його дружини, передає Кореспондент.

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ