Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

В Іспанії вболівальники назвали українського футболіста Зозулю нацистом

У Іспанії матч другого дивізіону між "Райо Вальєкано" і "Альбасете" зупинили і перенесли через образи на адресу нападника "Альбасете", українця Романа Зозулі.
Роман Зозуля. Фото: fakty.ua

Про це повідомляє ABC, - передає Громадське.

Повідомляється, що фанати ФК "Райо Вальєкано" наприкінці першого тайму почали викрикувати на адресу українця образи, основною тематикою яких стало гасло "Зозуля — нацист". 

Через це клуб українця відмовився виходити на другий тайм зустрічі.

У перерві по стадіону повідомили, що в разі припинення вигуків на адресу нападника, матч відновлять. Однак вболівальники не перестали ображати українця. В "Альбасете" прийняли рішення не повертатися на поле. Після першого тайму рахунок у матчі 0:0.

Наразі тривають перемовини про продовження матчу, про дату зустрічі буде повідомлено згодом.

Роман Зозуля на початку 2017 року на правах оренди перейшов у "Райо Вальєкано", але фанати мадридського клубу, відомі своїми ультралівими поглядами, змусили керівництво відмовитися від послуг гравця, аргументуючи це його нібито нацистськими політичними поглядами.

Зозуля так і не зіграв жодного матчу за клуб, а у вересні 2017-го підписав контракт з "Альбасете".

Роман Зозуля відомий активною волонтерською підтримкою української армії. За це його переслідували іспанські ліві.

Згодом Громадське з посиланням на коментар іспанського клубу повідомило, що Президент іспанського клубу "Райо Вальєкано" Рауль Мартін Преса підтримав українського футболіста ФК "Альбасете" Романа Зозулю після образ уболівальників свого клубу.

"Це дуже сумна ніч для нашого клубу та спорту. Ми хочемо різко засудити образи, які частина вболівальників, що сиділи на задніх рядах, вигукували гравцеві-супернику", — йдеться у повідомленні.

У клубі уточнили, що хотіли закрити частину трибун, але не змогли гарантувати безпеку.

"Я думаю, що в найближчі тижні буде обговорюватися можлива дата догравання. Календар завантажений. Нам доведеться шукати кращу дату з можливих", — додав президент ФК.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, 16 травня 2017 року Роман Зозуля призупинив кар'єру в збірній України.

Зазначимо, що Роман Зозуля заснував благодійний фонд "Народна армія", регулярно здійснює допомогу бійцям на передовій і в тилу.

Наприкінці 2015 року він виставив на аукціон свою медаль фіналіста Ліги Європи 2014 року. Вона була продана за 210 тис. грн, гроші футболіст планує перерахувати на потреби бійців у зоні АТО. Покупцем медалі виявився дзюдоїст з Дніпра Олександр Кисельов, який вирішив не забирати медаль у футболіста, при цьому гроші за аукціон перерахував.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ