Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

В історичній частині Львова може з’явитися сучасний 6-поверховий будинок з підземним паркінгом

24 липня у львівській Ратуші відбулися громадські слухання містобудівної документації будівництва багатоквартирного житлового будинку з підземним паркінгом по вул. Мучна, 23, яку підготував Український регіональний спеціалізований науково-реставраційний інститут «Укрзахідпроектреставрація».

Головний архітектор проекту ТзОВ «Арніка» Володимир Следзь повідомив, що на ділянці, що розглядається, площею 0,1 га планують розмістити шестиповерховий будинок з площею забудови 650 кв. м та будівельним об’ємом наземної частини до 8, тис. м куб. Висота стін – 14 м. Підземний паркінг розраховано на 14 автомобілів. Водночас, за його словами, вимоги до історичного ареалу Львова, до якого входить ділянка, передбачають під час реконструкції та доповнення забудови додержання засад гармонійного вписування нової забудови у сформоване архітектурно-містобудівне середовище.

Конфігурація житлового будинку у плані має «Г»-подібну форму. Виходячи із складної ситуації розташування ділянки, параметрів забудови сусідніх кварталів з історично сформованою планувальною структурою, дефіцитом земель, замовник визначив висоту споруди в 6 рівнів – 5 поверхів з мансардою. На першому поверсі будинку передбачено ігрову кімнату для дітей, кімнату для відпочинку дорослих. Щоб зменшити масштаб будинку, останній поверх буде захований углиб забудови. Таким чином вдасться візуально не затіняти вулицю.

Загалом, житловий будинок розрахований на 45 мешканців (при 17,9 кв. м на 1 мешканця, що перевищує необхідний мінімальний показник), орієнтовано – на 15 квартир. Загальна площа житлових квартир – 1540 кв. м, загальна площа – 3851 кв. м, площа офісів – 119 кв. м.

Будинок матиме власний трансформатор, що живитиме будинок, а також буде облаштовано насосну станцію і баки для води.

За попередніми розрахунками будівництво будинку обійдеться інвестору у 12,5 млн грн.

Наразі ж до містобудівної документації будівництва багатоквартирного житлового будинку з підземним паркінгом по вул. Мучна, 23 має питання СЕС. Це стосується відсутності у містобудівній документації висновків щодо впливу існуючої лінії електропередач на запроектовану будівлю, висновків щодо дотримання санітарно-захисної зони. На думку завідуючої відділом комунальної гігієни Львівської міської СЕС Мирослави Лесюк, ділянка на вул. Мучна, 23 може потрапити у зону перспективного розміщення хордової магістралі. Крім цього, потребує доопрацювання проект в’їзду машин на територію майбутньої забудови. З цією метою, представник СЕС вбачає за раціональне викупити сусідній будинок на Мучній, 21, таким чином розширити територію і сформувати належний проїзд. Всі ці зауваження будуть пред’явлено до проектувальника на етапі затвердження документації в СЕС.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ