Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

В історичному ареалі Львова хочуть будувати сучасну споруду з офісом і баром

У Львові на вул.Сянській, 4, що в межах історичного ареалу міста - навпроти готелю «Львів», мають намір збудувати сучасну споруду - офісний будинок з кафе-баром, знісши споруду, яка є на цій ділянці. Про це учора, 11 квітня, під час засідання виконавчого комітету Львівської міської ради повідомив головний архітектор Львова Юліан Чаплінський, повідомив кореспондент Гал-інфо.

Будівля буде сучасного типу на 4 поверхи з додатковим мансардним поверхом.

Під час обговорення члени виконкому звернули увагу на те, чи доцільно зводити модерну споруду в історичному ареалі міста. Своєю чергою Юліан Чаплінський  зазначив, що дисонансу така споруда не створить, адже через дорогу стоїть сучасна споруда «Кумпель» і готель «Львів».

«Це не є вже аж таке середмістя Львова. Тут вже присутня мішана забудова», – заявив Чаплінський.

Натомість міський голова Львова Андрій Садовий висловив занепокоєння таким будівництвом і запитав, чи можна буде якось стежити за етапами будівництва, щоб не мати повторення прикрих випадків з новобудовами в історичному ареалі міста.

Юліан Чаплінський запропонував використати досвід Дніпропетровська, який перед наданням містобудівних умов та обмежень погоджує паспорт фасаду.

Своєю чергою Андрій Садовий таку ідею підтримав і зазначив, що найголовніше, щоб фасад не створював дисонансу, а слугував окрасою середовища.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ