Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Італії прикордонники врятували у морі за добу майже 1500 іммігрантів

Берегова охорона і ВМС Італії врятували за добу в південній частині Середземного моря в цілому приблизно 1,4 тис. іммігрантів, йдеться у розміщених в Твіттері повідомленнях італійської берегової охорони і ВМС. Іммігранти намагалися дістатися до європейського берега на шлюпках і надувних човнах. Більшість іммігрантів - вихідців з Африки, в основному з Лівії.

Крім цього, у вівторок, 29 березня, ще 730 іммігрантів, врятованих раніше, прибули в порт Поццалло на острові Сицилія.

Італійська влада побоюється, що кількість іммігрантів, що намагаються дістатися до південної Італії по морю, може зрости найближчим часом-через поліпшення умов морської навігації, спричиненого настанням теплої погоди.

Раніше видання Frankfurter Allgemeine Zeitung писало, що після закриття так званого балканського маршруту (через Македонію, Сербію і Хорватію в Австрію і держави Північної Європи) біженці знайшли альтернативні шляхи проникнення в Європу. У статті підкреслювалося, щодеякі біженці з Греції намагаються проникнути в Албанію, звідки також морем добираються до Італії або продовжують рух на північ Європи на автомобілях. Причому сухопутний кордон між Грецією та Албанією подолати значно складніше, ніж морську між цими країнами та Італією через порізаності албанського ландшафту і гірського характеру місцевості.

18 березня ЄС та Туреччина прийшли до угоди по біженцям. З 20 березня, всіх нелегальних мігрантів, які прибудуть в Грецію, почнуть висилати назад через Егейське море на турецьку територію.

DT.UA

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ