Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Івано-Франківській, Львівській, Тернопільській областях вірусологічні лабораторії не можуть виявити грип A/H1N1, бо не укомплектовані

Під час брифінгу у Верховній Раді народний депутат від Партії регіонів, голова Комітету ВР з питань охорони здоров'я Тетяна Бахтєєва заявила, що «в Івано-Франківській, Львівській, Тернопільській областях вірусологічні лабораторії не комплектуються. На них неможливо визначити наявність грипу A/H1N1. Це факт. Тому потрібно розібратися з ситуацією в лабораторіях, де відсутні тест-системи». Про це повідомила прес-служба ПР.


 

Також народний депутат акцентувала увагу присутніх на тому, що сьогодні в Україні недостатньо апаратів для тривалої штучної вентиляції легенів. Зважаючи на ті ускладнення, які були виявлені у хворих в нинішньому році (ускладнення дихання, набряк легенів), на думку Тетяни Бахтєєвой, «виділені гроші потрібно витратити саме на закупівлю таких апаратів».

«Річ у тому, що вітчизняні апарати для сьогоднішньої ситуації не підходять. Вони придатні  тільки для того, щоб провести операцію і зробити наркоз. На тривалу вентиляцію легенів потрібні тільки німецькі, французькі або американські апарати, тому що вони якісні», - заявила депутат-регіонал. Вона підкреслила, що «це - кваліфікована заява тих медиків, які сьогодні працюють в реанімації і бачать цих важких хворих».

«Я дуже прошу, щоб нинішній уряд не заощаджував на здоров'ї і житті наших людей. Купуйте згідно заявок, які поступають від регіонів», - резюмувала Тетяна Бахтєєва.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ