Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Івано-Франківську хочуть знести Музей бойової слави радянських військ

Народний депутат України Вадим Колесніченко звернувся до Міністра оборони України з проханням взяти під свій особистий контроль ситуацію щодо незаконного знесення будівельною фірмою «Маодот-І» Музею бойової слави радянських військ «Герої Дніпра» в місті Івано-Франківськ. Про це повідомила прес-служба депутата.

Як стало відомо, будівельна фірма «Маодот-І» звернулася з позовом до Міністерства Оборони України щодо знесення будівлі Музею бойової слави радянських військ Міноборони в місті Івано-Франківськ.

У повідомленні зазначено, що «такі дії з боку будівельної фірми є неправомірними, оскільки ця компанія не має взагалі жодних повноважень, як на земельну ділянку, відведену під музей, так і на саму будівлю музею».

«У 2007 році Міністерство оборони України передало у комунальну власність місцевим органам влади військове містечко № 13, на території якого і знаходиться музей. Сама будівля Музею бойової слави та земельну ділянку відведену під нього не були передані Міністерством оборони України у комунальну власність міської ради Івана-Франківська. Не зважаючи на це, 10-го січня 2010 року міська рада Івано-Франківська незаконно уклала договір оренди земельної ділянки з будівельною фірмою «Маодот-І», відповідно до якого фірмі надано в користування, без належних на те підстав, з боку ради, земельну ділянку, відведений під цей музей.

Зважаючи на те, що Музей бойової слави є власністю Міністерства оборони України, а земельна ділянка, на якій він розміщений, - землями оборони, це майно належить до військового, а тому на законних підставах підлягає управлінню та охороні з боку Міністерства, - вказав Вадим Колесніченко.

Вимога будівельної фірми «Маодот-І» про знесення Музею бойової слави радянських військ «Герої Дніпра» Міністерству оборони України - це свавілля з боку будівельної фірми, адже подібного роду об'єкти представляють важливу наукову, освітню та історичну цінність, а також підлягають охороні з боку держави.

Вадим Колесніченко як народний депутат України зазначив, що Міністерство оборони України з метою збереження Музею бойової слави радянських військ «Герої Дніпра» має вжити всіх необхідних заходів, щоб припинити подібні неправомірні дії будівельної фірми «Маодот-І», – зазначено у повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ