Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Івано-Франківську відновили каплицю, якій 175 років

1/3
У неділю всіх святих, 11 червня, в Івано-Франківську трапилась подія історичного масштабу: на території міської клінічної лікарні відбулось освячення відновленої каплиці Божого милосердя. Чин освячення здійснив Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Кир Володимир Війтишин.

Історичні дослідження стверджують, що каплиця збудована разом з лікарнею, тобто 1842 року, а це означає, що це найстаріша збережена в такому стані каплиця нашого міста! Процес реставрації святині розпочався ще в 2014 р. і триває до сьогодні. На цю світлу події прибуло чимало гостей, серед яких і Міський голова Івано-Франківська п. Руслан Марцінків, і Головний лікар МКЛ п. Масляк Тарас та інші поважні представники.

Освятивши святиню зовні, Митрополит Володимир хрестом відчинив двері, які були зачиненими ще з часів ІІ Світової війни. Владика розпочав Божественну Літургію, в часі якої звернувся до зібраних вірян з повчальним словом.

Спершу Архієрей розповів про сьогоднішнє свято – неділю всіх святих, зазначаючи, що кожен святий – прекрасний приклад для наслідування. «Ми усі покликані до святості, це – наша мета. Однак самим дістатись до Небесної Батьківщини є вкрай складно, а тому святі є тими нашими провідниками по дорозі до нашого Небесного Отця», - мовив Владика.

У другій частині свого слова, Митрополит Володимир розповідав про святий храм, його мету та роль у житті людини. Серед іншого, Архієрей зазначив, що церква є Божим домом, а тому нам, християнам, слід завжди з повагою та великою шаною перебувати в цьому святому місці.

Під час Літургії Владиці співслужили: капелан МКЛ прот. Роман Терлецький, Синкел у справах капеланського служіння прот. Василь Рак та Голова Патріаршої комісії у справах душпастирства охорони здоров’я прот. Руслан П’яста.

Після спільної молитви, Митрополит подякував о. Роману, усім жертводавцям та будівничим, які провели клопітку працю і привели каплицю до належного та гідного виду. Відтак, на подвір’ї святині, присутні мали нагоду почути про історію цього храму та процес його реставрації.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ