Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

В Івано-Франківську вибори до обласної ради під загрозою зриву

Івано-Франківська міська виборча комісія повідомила, що проміжні вибори депутатів обласної ради 27 січня в одномандатному мажоритарному окрузі № 43 під загрозою зриву через відсутність фінансування. Про це йдеться у зверненні до голів обласних держадміністраці і ради та керівника обласної виборчої комісії.

У документі зазначено, що обласна рада виділила лише десяту частину від суми кошторису. Це 43 тисячі 100 гривень, які забезпечують оплату заборгованості за друкування запрошень і придбані канцтовари.

Натомість не забезпечені коштами послуги з транспортування виборчих бюлетенів, заробітна плата членів дільничних і міської виборчих комісій (їх є 564), відрахування з зарплати, витрати на зв’язок, облаштування кабін для таємного голосування.

За словами голови міської виборчої комісії Богдана Винника, вчора відбулося засідання комісії, про ситуацію повідомили ЦВК. Якщо до кінця сьогоднішнього дня нічого не зміниться з фінансуванням, змушені будуть припинити роботу.

Перший заступник голови обласної ради Олександр Левицький пообіцяв, що «обґрунтовані витрати за межами передбачених коштів виборчих дільницям будуть повернуті». При цьому запевнив, що «все гарно відбудеться, прикарпатці зможуть зробити свій вибір».

На Прикарпатті 27 січня у трьох одномандатних округах – в Івано-Франківську, Надвірні і Долині мають відбутися вибори депутатів обласної ради замість вибулих, що стали народними депутатами. Зареєстровано 23 кандидати.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ