Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

В Ізраїлі у тисняві під час релігійного святкування Лаг ба-Омер загинули понад 40 осіб

фото - The New York Times
фото - The New York Times
фото - The New York Times
фото - The New York Times
1/2
В Ізраїлі під час релігійного святкування Лаг ба-Омер сталася тиснява, внаслідок якої загинули щонайменше 44 осіб, а приблизно 150 отримали травми.

Трагедія сталася на горі Мерон, що на півночі Ізраїлю, в невеликому переході, вхід в який був відкритий, а вихід заблокований поліцією. У якусь мить декілька людей посковзнулися на сходинках і попадали, інші також почали падати один на одного, і виникла тиснява. За словами представників поліції, причиною трагедії стала слизька доріжка з металевою підлогою, де скупчилося багато людей.

За інформацією ЗМІ, кількість присутніх на горі під час святкування була від 50 до 100 тисяч осіб. При цьому в поліції до цього відзначали, що гора Мерон може вмістити від 200 до 300 тисяч осіб.

Після інциденту поліція повністю закрила заходи, були встановлені блокпости. Всю ніч проводилася евакуація постраждалих в результаті тисняви.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху оголосив в Ізраїлі в неділю національний траур.

Він подякував рятувальникам, чия швидка робота запобігла "набагато більшу катастрофу".

"Катастрофа на Мероні - одна з найбільш тяжких катастроф, які спіткали державу Ізраїль. Я прошу неділю проголосити національним днем жалоби", - заявив Нетаньяху.

Реакція України

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба висловив співчуття у зв'язку з трагедією.

"Жахливі новини з гори Мерон, Ізраїль. Глибоко засмучений загибеллю людей унаслідок трагічної тисняви на релігійному зібранні. Я всім серцем переживаю за сім'ї загиблих. Бажаю швидкого одужання постраждалим", - написав Кулеба.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ