Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

В кінці жовтня у Львові оголосять конкурс для перевізників

В кінці жовтня у Львові оголосять конкурс для перевізників, аби до кінця року втілити в реальність нову транспортну систему. Після нового року почнеться обкатка нових маршрутів. Про це сьогодні, 7 вересня, повідомив заступник начальника управління транспорту та зв’язку Львівської міської ради Андрій Білоус.

За його словами, договір з перевізником укладатиметься на 5 років. Важливим моментом є те, що перевізники повинні старий транспорт замінити на новий з низькою підлогою. «Через 5 років ми перейдемо на транспортні засоби з низькою підлогу. Це європейський стандарт» – додав він.

«Переможець визначатиметься по кількості прописаних балів за персонал на транспортному засобі, вік транспорту, час роботи підприємства тощо»,- уточнив Білоус.

У новій транспортній системі працюватиме 500 автобусів середньої місткості, та 90 –великої місткості, без урахування резерву. «Баланс по кількості збережеться. Наразі у місті функціонує 750 транспортних засобів, з них 150 - старі, в тому числі перероблені з вантажних автомобілів. Такі транспорті засоби відсіються., залишиться тільки те, що краще»,- повідомив він.

«Наразі нам залишилось затвердити положення про порядок проведення конкурсу на автобусних маршрутах загального користування, основним додатком якого є розроблення нового договору з переможцем конкурсу»,- сказав Андрій Білоус.

Він запевнив, що практично вся територія міста за виключення парків та спеціальних зон покрита транспортною мережею. На Сихові курсуватиме 20 маршрутів, в районі вулиць Щурата-Мазепи -16, у районі Левандівки - 7, у Рясному - 28, у Винниках - 3, включаючи радіальний маршрут.

Андрій Білоус нагадав, що наразі з 6 радіальних маршрутів запрацювало тільки 4. «Оскільки на 2 вулицях, Городоцькій та Личаківській, не можемо пустити транспорт через ремонтні роботи», - сказав він

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ