Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

В компанії «Західенерго» почалося масове звільнення працівників на догоду майбутньому власнику – депутат

В компанії «Західенерго» почалося масове звільнення працівників. Людям пропонують або звільнитися за власним бажанням, отримавши як компенсацію 4-6 своїх зарплат за місяць, або ж дочекатися, поки прийде новий власник і звільнить їх без жодної допомоги. Про це сьогодні, 29 березня, під час прес-конференції у Львові повідомив міністр енергетики опозиційного уряду, народний депутат України Олекса Гудима.

За словами депутата, звільнити хочуть до 20 % кваліфікованих працівників, а це приблизно 1,5 тис. осіб.

На думку Гудими, звільнення відбуваються з метою «зачистки» перед тим, як підприємство придбає «найбагатша людина в Україні».

Продаж державного пакета акцій «Західенерго» заплановане, а думку Гудими, на літо.

«ФДМУ ще не оцінив пакет акцій, але не думаю, що ціна буде більшою мільярда гривень. Хоча така компанія мала б коштувати до півмільярда доларів. Але, я думаю, відбудеться конкурс з одним учасником, Ахметовим, не допустять ні інвесторів з Німеччини, ні з Франції», – каже Гудима.

Він також додав, що придбавши підприємство, новий власник, за законом, не матиме права проводити масове скорочення, реорганізацію чи реструктуризацію підприємства найближчі 3 роки. Відтак, масове звільнення працівників відбувається уже зараз.

Оскільки на цей час 70 % акцій підприємства належать державі, то відповідальним за ситуацію Олекса Гудима вважає президента, прем’єр-міністра, міністра енергетики Бойка. Відтак, учора, 28 березня він скерував депутатський запит генпрокурору, міністру енергетики, голові ФДМУ, гендиректору «Західенерго», головам обласних рад та адміністрацій у Львівській, Івано-Франківській та Вінницькій областях, у якому просить припинити масове скорочення працівників. Депутат наголошує, що це особливо недоцільно в часи економічної кризи. І тим паче дивно, що скорочення проводить державна структура.

ВАТ «Західенерго» займається виробництвом електричної енергії, частина якої йде а експорт. Підприємству належать Добротвірська, Бурштинська, Ладиженська ТЕС.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ