Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У конкурсній комісії, яка призначатиме директора Історичного музею, не буде ангажованих галичан

Директор Львівського історичного музею у Львові Богдан Чайковський наразі працює і його заява про звільнення, яку він подав на початку грудня, ще не пройшла всіх рівнів погодження. Про це сьогодні, 14 грудня, в коментарі Гал-інфо розповіла директор департаменту культури Львівської ОДА Христина Береговська.
Фото з olegv.at.ua.

Вона також зазначила, що чула про висловлені бажання міської влади втрутитись у процес призначення на цю посаду.

«Це нечувано, що хоче місто. Ми чули про це. Музей підпорядкований управлінню майном спільної власності Львівської обласної ради. Конкурс на заміщення посади оголошує наш департамент, ми формуємо відбіркову комісію. Склад її затверджуємо разом із комісією культури Львівської облради. Це все підпорядковано області, і місто може впливати лише в рамках пропозицій, але вирішує комісія», - пояснила вона.

За словами Христини Береговської, директор музею Богдан Чайковський ще працює на своїй посаді.

«Треба розуміти, що директор ще працює. Він подав заяву, яка не пройшла ще всі інстанції. З поваги до нього ми не можемо випереджати події. Хоч ми вже міркуємо про те, з кого формуватиметься конкурсна комісія. В комісії, безумовно, мав би бути директор Історичного музею Києва, прогресивні арт-менеджери. Це однозначно не буде львівська чи галицька комісія, яка має свої ангажовані інтереси. Це будуть фахові люди з цілої України, які є професійними музейниками. Варто розуміти, що Історичний музей до управління комунальної власності має стосунок лише в частині будівлі, але все решта вирішує департамент культури і комісія з питань культури», - наголосила вона.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ