Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

В Криму під час навчань зламався російський великий десантний корабель

На російському великому десантному кораблі (ВДК) “Цезарь Куников” проекту 775/2, після проведення навчань в морі виникла несправність з рульовим пристроєм, через що він був відбуксований в пункт базування в Криму.
Великий десантний корабель (ВДК) “Цезарь Куников” проекту 775/2

На російському великому десантному кораблі (ВДК) “Цезарь Куников” проекту 775/2, після проведення навчань в морі виникла несправність з рульовим пристроєм, через що він був відбуксований в пункт базування в Криму. Про це повідомили журналістам у відділі інформаційного забезпечення Чорноморського флоту повідомляє російське інформагенство ТАСС.

За попередніми даними ВДК “Цезарь Куников” проекту 775/2 зі складу 197 бригади десантних кораблів Кримської Військово-морської бази втратив хід з технічних причин в районі мису Херсонес. На допомогу БДК були відправлені рятувальний буксир “СБ-5” і протипожежне судно “ПЖС-123”. Далі корабель відбуксирували 4 рейдовими буксирами ЧФ на місце штатної стоянки.

“18 квітня 2019 року під час повернення в пункт базування після проведення комплексних корабельних навчань у великого десантного корабля “Цезарь Куников” Чорноморського флоту РФ виникла технічна несправність з рульовим пристроєм”, – йдеться в офіційному повідомленні.

Для виключення можливих аварійних ситуацій під час заходу і швартування в пункті базування чергові служби прийняли рішення про захід корабля в гавань з використанням буксирів допоміжного флоту, відзначили в прес-службі.

Після швартування корабля “фахівці приступили до виявлення технічної несправності, яка буде усунена в самий найближчий час”, додали в прес-службі.

Раніше джерело в силових структурах регіону повідомив ТАСС, що при поверненні з навчань на кораблі виникала несправність в рульовій групі і корабель довелося відбуксирувати на базу. За наявними даними, “Цезарь Куников” напередодні брав участь в навчаннях аварійно-рятувального загону ЧФ. Технічна проблема на ньому виникла в районі мису Херсонес, після чого він був відбуксований до місця базування.

За останні роки ВДК “Цезарь Куников” неодноразово здійснював далекі походи в Тартус в рамках операції з доставки вантажів для російського міжвидового угруповання в Сирії. У зарубіжній пресі вона отримала назву “Сирійський експрес”.

Довідка: Великий десантний корабель “БДК-64” проекту 775 був побудований в Гданську (Польща) (заводський №775 / 23). Став до строю 30.09.1986 р, увійшов до складу Чорноморського флоту.

В даний час великий десантний корабель “Цезарь Куников” входить до складу 197-ї бригади десантних кораблів ЧФ і активно використовується в навчаннях, бойової підготовки флоту, а так само в здійсненні спеціальних перевезень.

Військовий навігатор України

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ