Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

В кулуарах ООН говорять про ізоляцію Росії від світу

У Радбезі ООН всі розуміють, що конфлікт на Донбасі немає військового шляху вирішення. Але є політичні механізми, які можуть зіграти свою роль. Про це розповів постійний представник України в ООН Юрій Сергєєв. За його словами, саме про це йде мова в кулуарах організації, повідомило zn.ua.

"Ці політичні кроки можуть бути різного характеру. Одні ведуть до ізоляції Росії. Що ми і бачимо: Росія, наприклад, вже усунена від участі в засіданнях "великої вісімки". Політичні кроки важливі і тоді, коли лідери країн, які мають можливість звернутися до російської сторони, закликають її виконувати свої зобов'язання в рамках ООН", - зазначає Сергєєв.

За його словами, заклик до країни, яка порушує статут ООН, має стримуючий характер. Росія повинна розуміти, що подальше порушення статуту ООН, зобов'язань у рамках інших міжнародних організацій, буде вести до її ізоляції.

Водночас Сергєєв констатує, що проти Росії продовжує розширюватися географія санкцій, а нації починають консолідуватися. Як відомо, крім ЄС і США до санкцій приєдналися такі країни, як Албанія та Хорватія.

"Може бути, це непомітно для агресора, але таким чином консолідується світ, демонструє Росії проблеми, з якими вона може зіткнутися. Хоча, на жаль, це не зупиняє агресора", - зазначає Сергєєв.

Нагадаємо, Путін втік з саміту G20, так і не дочекавшись його завершення. Пояснив це бажанням поспати.

Водночас, на дводенному саміті критикували дії Путіна щодо України президент США Барак Обама, канцлер Німеччини Ангела Меркель, прем'єр Австралії Тоні Ебботт, прем'єр Великобританії Девід Кемерон. А прем'єр Канади Стівен Харпер сказав "забиратися з України".

Gazeta.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ