Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Києві 5 лютого відбудеться попередній розгляд справи „скнилівських генералів”

П’ятого лютого в Києві відбудеться попередній розгляд у справі Скнилівських генералів. Про це в коментарі «Гал-info» повідомив голова громадської організації Скнилівська трагедія Стефан Козак.
За його словами, 5 лютого у приміщенні Військового апеляційного суду Центрального регіону України із головуючим у справі Віталієм Загоруйком відбудеться попередній розгляд справи, під час якого підніматимуть 5 питань.
«Перше і, напевне, основне – чи є справа підсудною. Інші – чи немає підстав для закриття справи, чи складені обвинувачення відповідно до кодексу, чи не було порушень під час досудових засідань і чи немає підстав для зміни запобіжного заходу», – повідомляє Стефан Козак.
Як він зазначає, потерпілі уже звертаються в різні інстанції з клопотаннями з метою перенести розгляд справи до Львова.
Нагадаємо, що 27 липня 2002-го року у Львові під час святкового авіашоу сталась катастрофа, яка на кілька днів паралізувала роботу міста. Кількість загиблих – 77. З них 28 – діти. Постраждалими було визнано більше 500 осіб. Справу проти льотчиків, які брали участь в авіашоу, розглядали близько трьох років. У червні 2006 року Військовий суд Центрального регіону виніс остаточне рішення, у якому засудив обвинувачених у справі катастрофи літака Су-27 до позбавлення волі на термін від 4-14 років. До найбільшого терміну ув’язнення було засуджено командира екіпажа Су-27 Володимира Топонаря. Він також повинен відшкодувати збитки державі в розмірі 7,2 мільйони гривень. Другий пілот Юрій Єгоров засуджений до 8 років позбавлення волі з відшкодуванням збитків державі в розмірі майже 2,5 мільйона гривень.
Суд також засудив до 6-ти років позбавлення волі колишнього заступника командувача 14-го авіакорпусу, керівника польотів Анатолія Третьякова, та помічника керівника польотів Юрія Яцюка до 5-ти років ув’язнення. Вони були взяті під варту в залі суду.
Найменший термін - 4 роки з відтермінуванням на 2 роки отримав колишній начальник служби безпеки польотів 14-го авіакорпусу Анатолій Лукіних, якого визнали винним за недбале ставлення військовослужбовця до служби, що призвело до тяжких наслідків.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ