Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Києві придумали примусову вакцинацію для вчителів

Святошинська райдержадміністрація міста Києва видала документ для керівників закладів освіти, в якому зазначено, що є імовірність того, що з першого вересня до викладання у школах не будуть допускати невакцинованих від коронавірусу працівників.

Про це повідомив у Facebook колишній директор Українського центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук.

В документі зазначено, що у разі відмови від вакцинації педагогічний працівник повинен написати заяву із поясненням причини того, чому він не робитиме щеплення. Якщо людина відмовляється від вакцинації за настановою лікаря, то повинна до заяви додати відповідну медичну довідку.

Ігор Лікарчук зазначив:

"Це - яскравий приклад чиновницького свавілля та чергового знущання над учителем. І елементарна чиновницька, вибачте, тупість чи зарозумілість. Про "вірогідність", з якої починається лист, взагалі не знаю, що написати, крім того, що це із серії "одна баба сказала".

Також Лікарчук зазначив, що інформація про вакцинацію - інформація про здоровя особи і належить до персональних даних. На його думку, директори шкіл, котрі будуть збирати і подавати таку інформацію, порушуватимуть чинне законодавство, за що доведеться відповідати.

"І мені цікаво, чи знайдеться багато директорів шкіл у Святошинському районі столиці, котрі відмовляться виконати цю вимогу дрібного начальника, як не зовсім законну? До речі, жодним нормативним документом збирання такої інформації не передбачене", - додав він

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ