Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

В Киргизії введено надзвичайний стан: опозиція захоплює владу по регіонах

У Киргизії другий день продовжуються акції опозиції в декількох провінційних містах, а також у столиці країни - Бішкеку.

Так у середу мітингувальники намагалися вантажним автомобілем пробити ворота Будинку уряду, але міліціонери у відповідь відкрили вогонь гумовими кулями, повідомляють очевидці.

За інформацією очевидців, перед Будинком уряду в Бішкеку вогневі поранення одержали 5 осіб з числа мітингувальників.

Заступник головного лікаря Станції швидкої медичної допомоги Бішкека Дмитро Денисов повідомив, що під час зіткнень опозиції із силами правопорядку "за попередньою інформацією" загинули четверо осіб.

Кількість учасників акції досягло 10 тисяч. Стрілянина ведеться по обидва боки.?

Тим часом групи прихильників опозиції захоплюють будівлі місцевих органів влади в регіонах. Так йде спроба зайняти будівлю мерії міста Токмок, захоплено будинок районної адміністрації Базар-Коргонского району Жалал-Абадської області.

Призначено альтернативного "народного якима" (главу) Сокулукського району Чуйської області. За останньою інформацією, районна адміністрація Аксийського району Жалал-Абадської області, Чуйский район Чуйской області перейшли під контроль прихильників опозиції.

У Таласі опозиціонери захопили будинок місцевої мерії.

Дії правоохоронців неорганізовані, оскільки міністр внутрішніх справ знаходиться в Таласі.

Дії опозиції також нескоординовані, тому що практично усі провідні опозиціонери арештовані.

Президент Курманбек Бакієв у зв'язку з масовими безпорядками підписав указ про введення надзвичайного стану.

Киргизія знаходиться в інформаційній блокаді. Доступ до російських і казахської доменних зон інтернету закритий, перестали ретранслюватися російські радіостанції і телеканали.

Акції киргизької опозиції почалися у вівторок у місті Талас проти президента Курманбека Бакієва. Після інформації про арешт екс-депутата парламенту Болотбека Шерніязова, який прибув у Талас на північно-заході республіки для організації там з'їзду опозиції, передає "Українська правда".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ