Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

В Китаї обговорили проблеми розвитку української енциклопедистики

Як повідомили Гал-інфо у прес-службі Держкомтелерадіо, 30 жовтня в Києві відбулась наукова конференція ʺЕнциклопедичний контент і виклики сучасного світуʺ, організована державною науковою установою ʺЕнциклопедичне видавництвоʺ.

Участь у заході взяв перший заступник Голови Держкомтелерадіо Богдан Червак та багато інших науковців.

Учасники обговорили здобутки, проблеми і перспективи сучасної української енциклопедистики, принципи та критерії науково-інформаційного наповнення сучасних енциклопедій, естетику й етику енциклопедичного контенту, роль та значення для розвитку української енциклопедистики та інформаційної безпеки держави мультимедійного національного проекту ʺВелика українська енциклопедіяʺ.

ʺПідготовка і видання ʺВеликої української енциклопедіїʺ – великого амбітного проекту України – це справа не лише однієї державної установи ʺЕнциклопедичне видавництвоʺ. Це справа честі для всієї наукової спільноти України і влади, - зазначив Богдан Червак. - Тому так важлива ця наукова конференція, на якій визначається шлях розвитку української енциклопедистики, закладаються партнерські відносини між різними науковими установами для спільної роботи над ʺВУЕʺ.

Тези та доповіді учасників наукової конференції будуть опубліковані в збірнику матеріалів конференції, наукові статті – у колективній монографії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ